Steamlight_kbh
En regnemaskine fra 50’erne med de velkendte bløde former – en gasmaske, en rusten vandtank og en høj hat. Tilfør strøm og tandhjul, krydr med pigtråd og kobberrør, så har du essensen af Steamlight_kbh.
David Loehr, som står bag Steamlight_kbh, hylder med sine steampunk-inspirerede lamper det 20. århundredes genstande, maskiner og apparater, og med fokus på upcycling og re-design genopstår levn fra 1900-tallet som unikke lamper. Lamperne er hver især udstyret med nummer og Steamlight_kbh-logo for at understrege deres unikalitet.

Lamper fra Steamlight_kbh
Med skærme af masker, høje hatte eller stålnet, bukket i organiske former, forener lamperne det hårde med det skrøbelige, og som en ekstra gimmick er der i mange af lamperne integreret tænd-/slukknap i det oprindelige apparat. Eksempelvis tændes kasseapparat-lampen, når man åbner og lukker skuffen, og regnemaskine-lampen tændes på decimalskifteren.

Davids lidenskab for lamper begyndte som et kreativt indslag sideløbende med hans karriere som køkkenchef på flere succesfulde københavnske restauranter. Kokkekniven bliver dog oftere lagt på hylden til fordel for lamperne, som med tiden er gået fra hobby til Davids største passion. Med sig fra køkkenet har han dog taget fokusset på samspillet mellem det rustikke og den raffinerede detalje.
Med stærke kontraster opfordrer Steamlight_kbh dig til at tænde lys i livet – og se det, som det er.