One Foot in Reality Gallery drives af ægteparet Karen Vesterager og Jacob Surland. De arbejder med fotografiet som basis, men deres værker skal i højere grad betragtes som malerier.

Gennem avancerede teknikker til fotografering og billedbehandling, skaber de deres værker. Fotografier bliver lagt sammen. Der bliver malet digitalt ovenpå de oprindelige digitalfotos. Der bliver arbejdet med farver, lys og skygge, præcist som de klassiske malere gør, men stadig med fotografiets nøjagtighed.

Målet er at få skabt teknisk avancerede, æstetisk smukke billeder, hvor kun den ene fod befinder sig i virkeligheden.

Karen og Jacobs værker afsøger spændingsfeltet mellem det virkelige og det uvirkelige. De arbejder begge i det ingenmandsland der findes mellem virkeligheden og en mere surrealistisk verden.

De er forskellige mennesker og værkerne de skaber, bliver således også forskellige. Men det er meget de samme teknikker der er i spil og fælles for dem begge gælder: Det må godt være svært og man må godt gøre sig umage.

På grund af den særlige fotograferingsteknik de bruger, har deres billeder en meget større detaljerigdom end normale fotografier. Og fordi deres billeder er i meget høj opløsning, er muligt at gå på opdagelse i alle detaljerne.