“Lærredet, farverne og legen blev ved med at kalde på mig. Til sidst blev stemmen så høj og gennemtrængende at den ikke var til at overhøre. Det brændte som en ild indeni. Der er så mange følelser, stemninger, vandringer, historier og længsler der trænger sig på for at blive fortalt på lærredet.

Christina Clemen føler hun forsvinder fra tid og sted når hun bevæger sig foran lærredet. Og bevægelse skal tages bogstaveligt, for hun maler med en krop i bevægelse. Hun kan slet ikke lade være og maler allerhelst til høj musik der matcher den følelsesmæssige stemning hun er i, i det øjeblik.

Valget af farver og bevægelser og redskaber sker intuitiv, spontant og ekspressivt, men også med kærlighed og nærvær vælger hun hvad der skal ske. 

Alle malerier er blevet strøget med kærlig hånd og maling, alt imens hun føler sig frem til hvilken vej det skal gå.

Leg, eksperimenteren, fis og ballade, men også alvor og respekt for det der kommer er med til at skabe det færdige resultat.

Lag på lag på lag, er det der i hendes øjne er med til at skabe en fantastisk dybde og er det der gør at et maleri er spændende at vende tilbage til. Det skal invitere til nysgerrighed og undersøgen selv efter det har hængt i dit hjem i lang tid.

Hendes inspiration kommer fra følelser, stemninger og minder fra tidligere i livet. Derudover henter Christina Clemen inspiration fra hendes mange vandreture i naturen, i både Danmark og udlandet.

“Naturens farvespil er så smukt og inspirerende. Hjernen får en pause og kreativiteten begynder at blomstre på ny.”