Flertydige fortællinger i mixed media og olie, ekspressive landskaber der rummer både power, poesi og ofte også mennesker… der er er noget at gå på opdagelse i, når beskueren inviteres ind i Charlotte Bjørligs billedunivers.

For Charlotte er maleriet i høj grad både sansning og fortællinger.

Hun finder inspiration i naturens store kræfter og i landskaber, der inviterer beskueren til at gå på opdagelse. Det er både mennesket i naturen og menneskets natur der her udforskes.

Sanserne er centrale, når hun år efter år rejser til Toscana og maler. Inspirationen findes overalt i de små byer; farverne på en afskallet dør, brændte farver i bygningernes sten, spor af tid der går og mennesker der lever… Billederne bygges op af spartelmasse og sommetider gamle bogsider, riv af avis, plakat, et bykort eller andet.  ”Jeg arbejder gerne med mixed media i Toscana, for derved at integrere fragmenter af sproget og kulturen – det historiebærende element midt i det sansede”, fortæller Charlotte. Hun dyrker det rå udtryk kombineret med overvejende varme gyldne farver, der i hendes øjne kan fylde et rum med energi.

Charlotte Bjørlig har fast galleriplads i Kunstnergaden Rørholmsgade nr. 13 i Kbh. K. hvor hendes malerier kan ses, hvis de ikke er ude på udstillinger. Charlotte har i de seneste 12 år udstillet i adskillige gallerier og kunstforeninger.